Fotografije vrsta šišmiša pronađenih u Nacionalnom parku Brijuni do šestog obilježavanja Noći šišmiša ovješene o grane bora u parku kraj crkvice Sv. Germana.
Vrste šišmiša pronađene u Nacionalnom parku Brijuni do šestog obilježavanja Noći šišmiša, prikaz u parku kraj crkvice Sv. Germana.

Šesta Noć šišmiša u Nacionalnom parku Brijuni

Tragus je i ove godine, kao i od prvog događaja na otočju prije šest godina, sudjelovao u obilježavanju Međunarodne noći šišmiša u Nacionalnom parku Brijuni, šestu godinu za redom. U nedjelju 6. rujna brodovi puni posjetitelja doplovili su na Veliki Brijun, gdje je sve već bilo spremno za večer posvećenu šišmišima – kreativne radionice i igraonice, pripovijedanje priče o šišmišima, šišmiš-tetovaže, izrađivanje maski, edukativni kutak obitelji Šišmišić gdje su posjetitelji mogli otkriti čime se šišmiši hrane, jesu li slijepi i još mnogo toga. Članovi Tragusa održali su stručno predavanje o šišmišima, vodili grupe u noćnu potragu za šišmišima bat-detektorom te pokazali posjetiteljima kako se istražuju šišmiši i koji su rezultati dosadašnjih istraživanja na Brijunima.