Djeca i odrasli okupljeni u grupe oko štanda.
Na platou kod planinarskog doma Glavica Javna ustanova Park prirode Medvednica organizirala je Šišmiš party s radionicama i igraonicama za najmlađe s temom šišmiša i zaštite prirode. Na događanju je sudjelovala i udruga Tragus.

Šišmiš party na Medvednici povodom Tjedna parkova Hrvatske

Javna ustanova Park prirode Medvednica organizirala je u nedjelju, 21. svibnja 2017., u sklopu obilježavanja Tjedna parkova Hrvatske, događaj pod nazivom Šišmiš party, na kojem je sudjelovao i Tragus. Na platou kod planinarskog doma Glavica organizirane su radionice i igraonice za najmlađe, sve na temu šišmiša i zaštite prirode, a uz to su posjetitelji mogli obići špilju Veternicu i doznati više o tom važnom skloništu šišmiša.

Mali planinari sa svojim roditeljima već su od jutra pristizali do planinarskog doma, a osim na Tragusovu, svoje znanje i vještine mogli su vježbati i na štandovima JUPP Medvednica te zagrebačkog zoološkog vrta.

Na Tragusovu štandu djeca su rješavala kvizove o šišmišima, izrađivala origami šišmiše, crtala ih tehnikom „poveži točkice“ i bojila svoje crteže, a nagrada svakom sudioniku za uspješno riješen kviz bila je „tetovaža“ šišmiša po vlastitom izboru. Uz ove aktivnosti, našla se tu još i igra memory s motivima šišmiša koji žive u Hrvatskoj, a mališani i njihovi roditelji mogli su saznati i isprobati kako izraditi kućicu za šišmiše te sa sobom ponijeti nacrt kako bi kućicu sami napravili kod kuće.

Djelić dobre atmosfere s Glavice na proljetnom suncu i neke sjajne crteže malih ljubitelja prirode i šišmiša donosimo u fotogaleriji.